Nowruz (Afghaans nieuwjaar)

Vier Nowruz bij restaurant Helai
 • Afghaanse klassiekers zoals Gebakken Dorade, Jalebi en Haft Mewa
 • Shir Chai als speciaal drankje voor Nowruz
 • Prachtig restaurant met sprookjesachtige aankleding

Vier Nowruz (Afghaans nieuwjaar) bij restaurant Helai

Ook dit jaar nodigen wij je uit om Nowruz bij restaurant Helai te vieren. Op 21 maart serveren wij in het teken van Nowruz klassieke gerechten zoals Jalebi, Haft mewa en als drinken Shir Chai. Naast deze gerechten kan er uiteraard ook gekozen worden uit onze vaste menukaart. Reserveer alvast een plek met de "reserveer nu" knop.

Over onze klassieke gerechten ter viering van Nowruz

 • Meer over de zoete lekkernij Jalebi.
 • Meer over het klassieke Afghaanse feest- en welkomstdrankje Shir chai.
 • Meer over traditionele tussendoortje Haft Mewa.
 • Meer over Nowruz

  Nowruz is een van de oudste en belangrijkste feesten in de Perzische cultuur. Het wordt gevierd op de eerste dag van de lente, meestal op 21 maart, en markeert het begin van het nieuwe jaar in de Perzische kalender. Het woord Nowruz betekent "nieuwe dag" in het Perzisch.

  De viering van Nowruz gaat terug tot het oude Perzische rijk en heeft zich verspreid over verschillende landen in Centraal-Azië en het Midden-Oosten. Het wordt gevierd door Iraniërs, Afghanen, Tadzjieken, Oezbeken, Azerbeidzjanen, Koerden en andere bevolkingsgroepen.

  De viering van Nowruz duurt meestal dertien dagen en omvat verschillende tradities en rituelen. Voorafgaand aan de viering, wordt het huis grondig schoongemaakt en versierd met bloemen, kaarsen en andere versieringen. Tijdens de viering worden er speciale gerechten geserveerd. Nowruz is een belangrijk moment van hernieuwing en verzoening. Het viert de komst van de lente en het nieuwe jaar, terwijl het ook herinnert aan de oude tradities en de culturele identiteit van de Perzische volkeren.

  Wat onze gasten zeggen

  “Wij waren ontzettend onder de indruk! Het eten is niet alleen heel erg lekker, maar het personeel is vriendelijk en de locatie is nog veel mooier dan op de foto’s zichtbaar is. Wij komen zeker vaker.”
  “Wat een prachtige zaak, mooie lampen en een gezellige sfeer. We hebben er heerlijk gegeten. De rijsttafel was een lust om van te eten en ook het dessert was heerlijk. Onze avond was zeer geslaagd! Wij komen zeker terug!”
  "We zijn hartelijk en gastvrij ontvangen. Je komt hier helemaal tot rust. Wat een prachtige zaak, mooie lampen en een gezellige sfeer. We hebben er heerlijk gegeten. De rijsttafel was een lust om van te eten en ook het dessert was heerlijk. Onze avond was zeer geslaagd! Wij komen zeker terug!"

  Aanvragen

  Bel, mail of vul het onderstaande formulier in met je wensen.
  Bericht
  Vermeld het aantal personen, de voorkeursdatum en je specifieke voorkeuren.
  Bedankt voor je aanvraag! Je hoort spoedig van ons!
  Oeps! Er ging iets mis. Probeer het opnieuw!

  op de kaart

  Op loopafstand van Pathé de Kuip en goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.

  open in google maps

  digitale rondleiding

  Neem voor een sfeerimpressie een digitale rondleiding door ons restaurant en het terras.

  Bekijk in het groot

  Bekijk dit ook

  Ramadanbuffet

  Verbreek het vasten bij restaurant Helai!
  Meer informatie