Helai pizza

Probeer onze eigen Afghaanse twist op een pizza
  • Unieke smaakcombinatie van pizza en Afghaanse keuken
  • Zelf bedacht recept en nergens anders verkrijgbaar
  • Afghaanse naan brood als pizza bodem

Probeer onze eigen Afghaanse twist op een pizza

Een van onze werknemers merkte in een gesprek op dat zijn moeder vroeger eigen pizza’s maakte. Een zelfbedacht recept met Afghaanse elementen. Hierop reageerde een andere collega met “hoe zou een pizza met naan brood als bodem en met shami kebab als topping smaken?”. Zo ontstond spontaan het idee voor onze eigen Helai pizza.

Wij presenteren jullie, een experiment uit onze keuken: een restaurant Helai pizza. Een heerlijk gerecht dat de smaken van pizza en de Afghaanse keuken combineert. Het is gemaakt van een variant op ons eigen naan brood als pizzabodem. Vervolgens wordt het belegd met een rijke en hartige tomatensaus en krijgt het als topping gekruide shami- of kip kebab, ui, tomaat, paprika, peper en kaas. Voor extra smaak zijn er kruiden aan toegevoegd die veel worden gebruikt binnen de Afghaanse keuken zoals: komijn, kurkuma en garam masala. Als laatste stap wordt de pizza afgewerkt met een laagje yoghurtsaus en chutney, wat het een extra kick van smaak geeft.

Onze Afghaanse pizza is een geweldig alternatief voor de traditionele pizza en biedt een heerlijke en nieuwe smaakervaring.

Wat onze gasten zeggen

“Wij waren ontzettend onder de indruk! Het eten is niet alleen heel erg lekker, maar het personeel is vriendelijk en de locatie is nog veel mooier dan op de foto’s zichtbaar is. Wij komen zeker vaker.”
“Wat een prachtige zaak, mooie lampen en een gezellige sfeer. We hebben er heerlijk gegeten. De rijsttafel was een lust om van te eten en ook het dessert was heerlijk. Onze avond was zeer geslaagd! Wij komen zeker terug!”
"We zijn hartelijk en gastvrij ontvangen. Je komt hier helemaal tot rust. Wat een prachtige zaak, mooie lampen en een gezellige sfeer. We hebben er heerlijk gegeten. De rijsttafel was een lust om van te eten en ook het dessert was heerlijk. Onze avond was zeer geslaagd! Wij komen zeker terug!"

op de kaart

Op loopafstand van Pathé de Kuip en goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.

open in google maps

digitale rondleiding

Neem voor een sfeerimpressie een digitale rondleiding door ons restaurant en het terras.

Bekijk in het groot

Bekijk dit ook

Huisgemaakte Ice Tea

Verwen je smaakpapillen met onze verfrissende Ice Tea
Meer informatie