21 maart is het Nowruz (Afghaans en Perzisch Nieuwjaar). Om deze reden hebben wij voor de maanden maart en april paar Afghaanse klassiekers toegevoegd aan onze kaart. Deze traditionele gerechten worden ook met Nowruz veel geserveerd. Jalebi is hier een van.
Jalebi is een zoete lekkernij die je veel gegeten wordt in Zuid-Aziatische en Midden-Oosterse keukens, waaronder de Afghaanse keuken. In Afghanistan wordt het gerecht vaak geserveerd bij speciale gelegenheden en feesten, zoals Nowruz en bruiloften.
In de Afghaanse keuken wordt Jalebi vaak bereid met een beslag van bloem, yoghurt en maismeel, dat wordt gefrituurd in olie en vervolgens gedoopt in een suikersiroop op smaak gebracht met kardemom en rozenwater. Het resultaat is een zoet en knapperig gerecht dat vaak wordt geserveerd met chai (thee) of qaymaq, een soort room.
In sommige delen van Afghanistan wordt Jalebi ook wel "Zulbia" genoemd en kan het verschil in bereiding en smaak hebben ten opzichte van andere regionale variaties van het gerecht. Over het algemeen is Jalebi in de Afghaanse keuken een populair zoet gerecht dat door veel mensen wordt genoten als een traktatie bij speciale gelegenheden.
Op loopafstand van Pathé de Kuip en goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.
open in google mapsNeem voor een sfeerimpressie een digitale rondleiding door ons restaurant en het terras.
Bekijk in het groot