Over restaurant Helai

Ontdek en ervaar de Afghaanse keuken en gastvrijheid
Hieronder vindt u een opsomming van spraakmakende feiten en mijlpalen waar wij als restaurant zeer trots op zijn!

21 MEI 2016 GEOPEND

in 2019 door de volkskrant benoemd tot de top 7 restaurants van Rotterdam

cATEGORIE aFGHAANS IN tHUISBEZORGD LATEN INTRODUCEREN

1e Afghaanse restaurant van rotterdam

het bekendste en meest toonaangevende Afghaanse restaurant van Nederland

rUIM AANBOD AAN VEGANISTISCHE GERECHTEN

Ontstaan en visie Helai

Sinds de opening in 2016, laat Restaurant Helai u kennis maken met de Afghaanse keuken en bijbehorende gastvrijheid. Een belangrijk onderdeel van de Afghaanse cultuur. Met diverse recensies en vermeldingen in de media is het restaurant inmiddels uitgegroeid tot het meest bekende en toonaangevende Afghaanse restaurant van Nederland en is daarnaast niet meer weg te denken uit de omgeving van Rotterdam. 

Vanuit ervaring met diverse andere horeca concepten heeft het team een modern en vooruitstrevend concept weten neer te zetten met onderscheidend vermogen, maar nog belangrijker, een uitnodigend karakter voor veel verschillende culturen. Ondertussen is Helai veel meer dan een restaurant met een eigen catering, zaalverhuur en afhaalgerechten.

De Afghaanse Keuken

Bij Restaurant Helai vindt u een breed aanbod aan traditionele Afghaanse gerechten met onze rijsttafel als signatuurgerecht. Denk daarnaast aan heerlijke kebabsoorten, kurma gerechten,  een groot aanbod vegetarische gerechten met verse groenten en diverse specialiteiten. 

Er wordt veel aandacht besteed aan de traditionele bereidingswijze om de meest authentieke smaken in onze gerechten terug te laten komen. Onze naan broden komen uit de traditionele steenoven en de kebab van de houtskool barbecue. Daarnaast hebben wij een ruim aanbod aan klassieke lunchgerechten met een Afghaanse twist en blijven we onze gerechten en setting continue vernieuwen.

Kunt u niet kiezen? Dan hebben wij ook verschillende proeverijen of shared dining mogelijkheden. Voor een complete kennismaking met de Afghaanse keuken kiest u voor de Rijsttafel Deluxe. Heeft u iets te vieren of bent u op zoek naar een originele activiteit in Rotterdam Zuid? Wij hebben ook allerlei soorten arrangementen zoals onze populaire high tea, de sweet table of de all you can eat kebab.

Sfeer en gastvrijheid

Bij restaurant Helai heben wij als doel om u de Afghaanse gastvrijheid te laten ervaren. Maak kennis met smaakvolle Afghaanse gerechten in de mooie ruime setting van ons restaurant. Met het onderscheidende interieur waant u zich even in een oosters sprookje. Gastvrijheid staat centraal, maar ook persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk.

Onze mogelijkheden

Bij Restaurant Helai hebben we een breed aanbod aan diensten en mogelijkheden.  Naast een uitgebreid diner in onze sfeervolle zaal of lunch op het terras met uitzicht op de Maas kunt u ook een Afghaans gerecht afhalen of bij u thuis laten bezorgen.

Daarnaast is onze zaal een prachtige setting voor een bruiloft of het vieren van een feest voor grote groepen. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. 

Heeft u thuis iets te vieren of beschikt u al over een feestlocatie dan bieden wij ook verschillende Afghaanse cateringmogelijkheden aan. Van vegetarisch, halal of tot traditionele kebabgerechten, wij zorgen dat alles tot in de puntjes is geregeld zodat u van uw eigen feest kunt genieten zonder zorgen.

Wist u dat er een Helai sloep bestaat? Boek een rondvaart in combinatie met een romantisch diner of geheel verzorgde lunch en bekijk Rotterdam eens vanaf een hele andere kant. Neem een kijkje op onze aanbod pagina voor meer informatie.